Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Cukrász OKJ-s tanfolyam

/static/images/3/courses/31.jpg

OKJ-s szám: 34 811 01
Nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A022

 

Ismerkedjen meg a cukrász képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató képes lesz cukrászati félkész és késztermékek, tartós gyümölcskészítmények előállítására. Elvégzi az egyszerű díszítéseket, fagylaltot, fagylaltkelyhet, pohárkrémet készít. Munkája során uzsonna- és, diabetikus süteményeket, tányérdesszerteket, bonbonokat készít. Ismeretei alapján tudja, hogy mik a sütés paraméterei, ellenőrzi a sütés folyamatát. Betartja és betartatja a munkavédelmi, higiéniai és az élelmiszerbiztonsági előírásokat.

A képzés során elsajátított ismereteivel hagyományőrző magyar cukrászati termékeket készít, díszít. Változatos munkakörében nem csak általános cukrász termékeket állít elő, hanem az egyedi igényekhez, alkalmakhoz, rendezvényekhez igazodva tehetségét is megmutathatja. Feladatai közé tartozik a cukrászati készítményeket tárolása, a cukrászati termékek minőségének ellenőrzése. Szükség esetén felveszi a rendeléseket és terméket ajánl a vásárlónak. Esetenként kereskedelmi marketing tevékenységet folytat.

 

A szakmai képzettség birtokában az alábbi pozíciókban helyezkedhet el:

- Süteménykészítő
- Tortakészítő
- Fagylaltkészítő
- Marcipánfigura készítő
- Karamell dísz készítő
- Bonbonkészítő

 

Válasszon várost, majd küldje el érdeklődését/jelentkezését, hogy mielőbb részt vehessen képzésünkön.

 

A szakmacsoporthoz kapcsolódóan kínálatunkban az alábbi képzések állnak rendelkezésére:

Diétás szakács
- Pincér
- Szakács
- Vendéglátó eladó
- Idegenvezető