Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Ékszerbecsüs OKJ-s tanfolyam

/static/images/3/courses/114.jpg
KÉRJÜK, VÁLASSZON KÉPZÉSI HELYSZÍNEINK KÖZÜL:

Az alábbi városok közül válassza ki azt, ahol a képzést teljesíteni szeretné.

Térképről választom ki a helyszínt

OKJ 51 341 02 - A tanfolyam felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A007

Ismerkedjen meg az ékszerbecsüs képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató el tudja végezni az ékszerüzletbe, zálogházba beérkező ékszerek, dísztárgyak értékbecslését és ármegállapítását. A termékek beérkezésekor felveszi azok azonosító adatait (típus, tömeg, díszítés), valamint megvizsgálja a régi ötvös jeleket, a régi és új fémjeleket, hogy teljesebb képet kapjon a becsléshez. Az ékszereken és dísztárgyakon, ahogy azt a képzésünk során is elsajátíthatja, alkalmazza a kereskedelemben használt anyag- és finomságvizsgálatokat (karcpróba), ötvözetszámításokat. Azonosítja az ékszer-, dísztárgykészítés technikáit, anyagait. Munkájához hozzátartozik, hogy tájékozott legyen a szakirányú művészeti stílusokkal és a haza ékszerpiac működésével kapcsolatosan. Az ékszerbecslés mellett zálogtevékenységhez és drágakő meghatározáshoz is ért. Kővizsgálatot végez szabad szemmel, műszerrel és úgynevezett lupé eszköz segítségével. A megfelelő táblázatok felhasználásával beazonosítja a vizsgálandó követ. Méri a drágakő tömegét, a nemzetközi paraméterek szerint vizsgálja és osztályozza a színét, tisztaságát és csiszolását. Az így kapott eredményről tanúsítványt állít ki és megállapítja a drágakő becsértékét.


Ha szeretné megtudni mi mindent sajátíthat még el képzésünk során, akkor küldje el jelentkezését, hogy mielőbb megkezdődjön felkészítése.

Az ékszerbecsüs képzés az ország számos pontján területéről, amely így lehetőséget biztosít Önnek, hogy saját igényei szerint válassza ki melyik városból végezné tanulmányait.