Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Fogászati asszisztens OKJ-s tanfolyam

/static/images/3/courses/6.jpg

OKJ 54 720 02 - A tanfolyam felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A050

Ismerkedjen meg a fogászati asszisztens képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató képes lesz, a fogászati kezeléseknél, a sebészeti és általános beavatkozásoknál segédkezni, előkészíteni és használni a szükséges eszközöket, anyagokat, műszereket. Munkakörében a fogorvos utasítását követve, annak kezére dolgozva, részt vesz a gyógyszerek beadásánál, fogászati izolálásoknál és az esetleges fogpótlások elkészítési folyamatában. Ez utóbbi esetén az asszisztens feladata a lenyomat- és rögzítő anyagok keverése, lenyomat, valamint a minta készítésben segédkezés, a különböző fogpótlások átvétele és tárolása, a szájsebészeti eljárások előkészítése, asszisztálása. Fontos szerepe van abban, hogy a pácienseket a kezelést megelőzően és azt követően szakszerűen tájékoztassa a szükséges higiénés és táplálkozási megoldásokról. A gyermekek esetén a fogászati asszisztens feladata, hogy az életkorúknak megfelelően foglalkozzon velük. Segítse a gyermeket, félelmének és szorongásának enyhítésében, leküzdésében. Sok esetben a szülők körében fogászati egészségnevelést végez.


Ha szeretné megtudni mi mindent sajátíthat még el képzésünk során, akkor küldje el jelentkezését, hogy mielőbb megkezdődjön felkészítése.

A fogászati asszisztens képzés az ország számos pontjáról elérhető, amely így lehetőséget biztosít Önnek, hogy saját maga válassza ki azt a várost, ahol végezné tanulmányait.