Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Klinikai fogászati higiénikus OKJ-s tanfolyam

/static/images/3/courses/54.jpg

OKJ 55 725 11 - A tanfolyam felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A032

Ismerkedjen meg a klinikai fogászati higiénikus képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató képes lesz ellátni a fogtömések polírozását, finirozását, a fogtömések és pótlások szájhigiéniáját elvégezni és oktatni is. Szájsebészeti beavatkozásokat követően szájhigiénés kezelést végez, eltávolítja a fogkövet, fogfehérítést végez, valamint szájnyálkahártya és parodontológiai betegségek megelőzésében segédkezik. Kiskorú páciensek esetén részt vesz a gyermekfogászati szűrővizsgálatokon, fogszabályozást és szájhigiéniai tanácsadást végez. A fogtechnikusok által készített fogpótlások viselőit ellenőrzi és részt vesz a gondozásukban, szükség esetén fogászati kezelésekhez kapcsolódó tevékenységet végez. A fogászati asszisztens képzéshez hasonlóan itt is megtanulhatja, miként végezzen egészségnevelési tanácsadást és hogyan oldja korosztálytól függetlenül a páciens félelmét, szorongását.

A klinikai fogászati higiénikus képzés a fogászati asszisztens előképzettségre épül, amelyet megtalálhat képzési kínálatunkban.


A klinikai fogászati higiénikus képzés az ország számos pontjáról elérhető, amely így lehetőséget biztosít Önnek, hogy maga válassza ki honnan végezné tanulmányait.