Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Műtőssegéd-gipszmester OKJ-s tanfolyam

Ismerkedjen meg a műtőssegéd-gipszmester képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató nem csak műtőssegédként, hanem gipszmesterként is megállja a helyét az egészségügyi szférában. A képzés során felkészítjük Önt arra hogyan végezze el a beteg műtétre való előkészítését, miként sterilizálja és készítse fel a műtőt a beavatkozás elvégzéséhez. Az ő feladata a műtétek, beavatkozások személyi és tárgyi feltételeinek bebiztosítása, a műtét/beavatkozás típusának megfelelően a szükséges műszerek és eszközök előkészítése.
Munkája során folyamatosan ügyel a veszélyes és egyéb hulladékok szakszerű tárolására, törekszik a fertőzések kivédésére, sebészi bemosakodást, higiénés kézfertőtlenítést végez. Dokumentálja tevékenységét.

Gipszmesterként szakszerűen használja a gipszelő-kötöző berendezéseket, eszközöket. Az orvos irányítása mellett, a rögzítendő testrészen/részeken alkalmazza a különböző gipsztípusokat (körkörös, járógipsz, ablakos gipszkötés, húzógipsz). Esetenként műanyaggipszet használ és elvégzi a gipsz cseréjét, eltávolítja a gipszet. Alkalmazza a rögzítő kötéseket, fedőkötést, nyomókötést, szorítókötést.


Ha szeretné megtudni mi mindent sajátíthat még el képzésünk során, akkor küldje el jelentkezését, hogy mielőbb megkezdődjön felkészítése.

A műtőssegéd-gipszmester képzés távoktatásban az egész ország területéről elérhető, amely így lehetőséget biztosít Önnek, hogy saját időbeosztása szerint, egyénileg végezze tanulmányait.