Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Óvodai dajka OKJ-s tanfolyam

/static/images/3/courses/83.jpg

OKJ 32 140 01 - A tanfolyam felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A034

Ismerkedjen meg az óvodai dajka képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató az óvodapedagógussal közreműködve végzi nevelési feladatait 3-6-7 éves gyermekek körében egy arra alkalmas óvodában, gyermekotthonban. Esetenként felügyeli a gyermekeket, elkíséri őket a nekik szervezett külső programokra. Részt vesz összevont csoportok foglalkoztatásában és megtanítja a gyerekeket a mindennapokban előforduló tevékenységekre, mint például a közlekedés, étkezés, öltözködés, tisztálkodás, magatartás, kertészkedés, ajándékkészítés, társalgás. Napi feladatait és annak menetét egyezteti az illetékes óvónővel. Előkészíti a foglalkozásokhoz szükséges eszközöket, anyagokat, valamint segédkezik ezek elkészítésében. Kültéri programok esetén kikészíti az udvari játszó eszközöket, felméri azok biztonságosságát. Munkaköréhez tartozik, hogy a gyermekek szüleivel kapcsolatot tartson, részt vegyen szülői értekezleteken, segítse a gyermek gondozását és orvosi ellátását. Az óvodákban, gyermekotthonokban eteti a gyerekeket, előkészíti a fekhelyüket, gondoskodik az étel- és folyadék-utánpótlásról, elkészíti és kiosztja a reggelit és uzsonnát.


Ha szeretné megtudni mi mindent sajátíthat még el képzésünk során, akkor küldje el jelentkezését, hogy mielőbb megkezdődjön felkészítése.

Az óvodai dajka képzés az ország számos pontjáról elérhető, amely így lehetőséget biztosít Önnek, hogy eldöntse mely településről kívánja teljesíteni.