Nyilvántartásba vételi szám: E-001308/2015

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ-s tanfolyam

/static/images/3/courses/84.jpg

OKJ 54 140 02 - A tanfolyam felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001308/2015/A035

Ismerkedjen meg a pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzéssel és a szakmára jellemző feladatkörrel!

A képzésünket sikeresen teljesítő hallgató, a pedagógiai asszisztensi feladatkörében átveszi, átadja a diákot a szülőtől, gondozótól, a pedagógussal közreműködve tájékoztatja a szülőt a tanulóval aznap történt eseményekről. Részt vesz a szülői értekezleteken, szükség esetén a családlátogatásokon, a munkaközösségi egyeztetéseken. Rendezvényszervezési feladatokban segédkezik, felügyeli a rábízott tanulókat és vigyáz testi épségükre. Felismeri az elsősegélynyújtást és/vagy orvosi segítséget igénylő helyzeteket. Jelzi az intézkedés szükségességét. Ügyeleti feladatot lát el a tanítási órákat megelőzően, szünetekben és a napközis foglalkozások befejeztével. Tevékenyen részt vesz a tanuló környezeti, személyi higiénés, étkezési öltözködési szokásainak kialakításában. Ügyel a tanulók által használt helyiségek tisztaságára és rendeltetésszerű használatára. Együttműködik egyes diákok nevelésekor a gyógypedagógussal.


Ha szeretné megtudni mi mindent sajátíthat még el képzésünk során, akkor küldje el jelentkezését, hogy mielőbb megkezdődjön felkészítése.

A pedagógiai- és családsegítő munkatárs képzés az ország számos pontján elérhető, amely így lehetőséget biztosít Önnek, hogy saját maga válassza ki azt a települést ahol végezné tanulmányait.